088 - 946 22 73 secretariaat@winbase.nl

Eric en Henk vertellen…

Eric de Boer en Henk Groen, samen eigenaar van WinBase, allebei getrouwd met een zorgverlener en daarnaast zwagers, vertellen over verleden, heden en toekomst. Waar ze vandaan komen en waar ze naartoe willen. Twee dingen zijn zeker: het enthousiasme is onverminderd groot en ze blijven innoveren.

Eric: “In 1996 zijn we begonnen. Mijn vrouw, die logopediste is en een eigen praktijk heeft, raakte toen zwanger. Of ik tijdelijk de administratie wilde doen. Natuurlijk. Ik dacht al snel ‘dit kan simpeler’ en heb een programma gemaakt om de verslaglegging en de facturatie te verbeteren. Mijn vrouw was er happy mee en liet het aan wat collega’s zien. Dat willen wij ook, zeiden ze.”

Betrokken bij de zorg, passie voor techniek

Henk: “En toen begon het te lopen. Na vier jaar hadden we zevenhonderd klanten. Het mooie was, we deden het erbij, naast ons werk. Eric zat ’s avonds in zijn garage en ik op mijn zolder.” Eric: “Het was een bijzondere tijd maar op een gegeven moment liep het uit de hand. Ik had een stevige baan bij de KLM en dat ging niet meer samen. Er moest wat gebeuren. Ik stelde Henk voor om onze banen op te zeggen en voor onszelf te beginnen.”

Henk: “Ik zei ‘ja’. Dat had ie niet verwacht. Maar ik had wel zin in een avontuur. Anderzijds was het bevlogenheid. We zagen en hoorden het ongemak bij therapeuten, daar wilden we iets aan doen. We zijn betrokken bij de zorg en tegelijkertijd hebben we een passie voor techniek. We vinden het geweldig om te kijken wat er mogelijk is, om dingen te verbeteren en te innoveren.”

Het makkelijker maken voor therapeuten

Eric: “We waren de eerste bij wie je digitaal kon declareren. En we waren één van de eersten met een app. Allemaal om het therapeuten makkelijker te maken. Zodat ze maximale aandacht aan hun patiënten kunnen besteden. De jaarovergang is ook zoiets. Dat is voor veel therapeuten een hoofdpijndossier. Er verandert van alles. Nieuwe tarieven, nieuwe wetgeving, noem maar op. We hebben er een eenvoudig programma voor gemaakt.”

Een programma zonder administratie

Henk: “We willen de zorg verbeteren en therapeuten zo goed mogelijk ondersteunen, zodat ze zoveel mogelijk tijd aan hun patiënten kunnen besteden. Daar worden we blij van”.  Eric: “In 2003 zijn we ons gaan verbreden. Tot die tijd deden we alleen logopedie. Fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapeuten, multidisciplinair en GGZ zijn erbij gekomen. Therapeuten hebben over het algemeen niets met automatiseren. Wij wel. Uitgangspunt is altijd: hoe kunnen we het verschil maken en betaalbaar blijven. Over tien jaar willen we een programma hebben zonder administratie. Dus dat je nul minuten aan administratie kwijt bent. Dat is het streven.” Henk: “Vroeger geloofde ook niemand in zelfrijdende auto’s. En kijk waar we nu staan. Wij blijven gewoon innoveren, daar zijn we mee begonnen en daar gaan we mee door.”

Samen komen we verder

Om koppelingen met andere pakketten mogelijk te maken, werken we samen met verschillende partijen. Tegelijkertijd zijn we aanwezig op opleidingsinstituten. Om de nieuwe generatie specialisten bekend te maken met onze software. En natuurlijk om naar ze te luisteren en van ze te leren.

Wij maken software voor de zorgprofessional

Onze EPD software, zorgvuldig, integer en betrouwbaar

De beveiliging van patiëntengegevens is voor ons een belangrijke prioriteit. We zijn er permanent mee bezig en, als één van de weinige EPD softwareleveranciers, wordt ons managementsysteem voor informatiebeveiliging jaarlijks gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN 7510.

Onze EPD software draait op Vital Health, een snel, veilig en flexibel cloud-based platform van Philips. Philips Vital Health wordt vaak binnen de (inter)nationale zorg gebruikt. Met dit platform voldoen we aan de hoogste veiligheidseisen. En aan de aangescherpte Wet cliëntenrechten, die in juli 2020 van kracht is geworden.